top of page

Limburgs landschap

Passie voor natuur is een van onze speerpunten. Een belangrijk onderdeel van ons boerenbedrijf. Als boer zijn we afhankelijk van de natuur en daardoor medeverantwoordelijk voor de biodiversiteit ervan. Ons bedrijf ligt vlakbij het natuurgebied ‘Het Zwart Water’ dat eigendom is van stichting Limburgs Landschap.

In samenwerking met stichting Limburgs Landschap beheren wij circa 35 ha grasland in dit en nog enkele andere natuurgebieden. Net voor het beweidingsseizoen wordt het grasland gemaaid, zodat onze koeien daarna optimaal kunnen grazen.

Loonbedrijf van Lipzig

Loonbedrijf van Lipzig is in 2002 opgericht door Martijn van Lipzig. Martijn had altijd al veel passie voor tractors en machines. Door het melkveebedrijf van zijn ouders bestond de kans om het loonwerk in te gaan en hij kon hierdoor de machines van het melkveebedrijf meer rendabel maken.

 

Vanaf 2007 zijn er medewerkers in dienst getreden en in 2008 is een loods gebouwd zodat het bedrijf klaar was voor de toekomst.

Door op de juiste momenten te investeren en kansen aan te grijpen is het loonbedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met 12 gemotiveerde en professionele medewerkers, en wordt het tegenwoordig gerund door Martijn en Tessa van Lipzig.

Loonbedrijf van Lipzig is begonnen in de Agrarische sector, daarnaast is het bedrijf nu ook actief in cultuurtechnische werkzaamheden, grondverzet en transport.

Betrouwbaarheid is onze kracht en klanttevredenheid heeft onze prioriteit!

LL.png
John Deeres.jpg
bottom of page